دستور تخلیه ملک را چگونه میتوان گرفت؟ چه مراحل قانونی دارد؟!

دستور تخلیه ملک را چگونه میتوان گرفت؟

نحوه اجرای دستور تخلیه ملک چگونه است؟همان طور که می دانید همه مردم جهان صاحبخانه یا صاحب ملک نیستند و در این میان افرادی هستند که دارای بیش از یک ملک می باشند و افرادی که فاقد هرگونه ملک هستند در این صورت افرادی که ملکه های زیادی دارند تصمیم می گیرند ملک خود را به مستاجر اجاره دهند.

اجاره دادن ملک به مستاجر دارای قوانین و مقررات مختلف و بسیار زیادی است که مستاجر موظف به رعایت آن ها می باشد بنابراین هرگونه سرپیچی یا عدم رعایت این نوع مقررات می ‌تواند صاحب ملک را وادار کند که این دستور تخلیه دهد البته که دستور تخلیه توسط صاحب ملک صادر نمی شود

و چرا باید دعاوی موجر و مستاجر پیش آید تا قاضی پرونده حکم لازم جهت دستور تخلیه را صادر کند البته که اطلاعات بیش تری در اختیار شما عزیزان قرار دهیم بنابراین پیشنهاد می کنیم که تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

در چه صورت می توان دستور تخلیه ملک گرفت؟

اگر شما هم در شرایطی قرار گرفته اید که مستاجر تان از قوانین و مقررات مختلف سرپیچی کرده و قصد بازگرداندن ملک خود را دارید به فکر دستور تخلیه خواهد افتاد اما قبل از آن باید بدانید که عدم رعایت موارد مختلفی صاحب ملک موظف به دریافت دستور تخلیه می باشد که این موارد به شرح زیر هستند:

  1. اگر مستاجر بیش از سه ماه اقدامی برای پرداخت اجاره نکرده باشد.
  2. زمانی که مستاجر بدون اطلاع شما اقدام به اجاره دادن ملک نماید.
  3. هم چنین اگر مستاجر برخلاف قوانین و مقررات شامل دخل و تصرف و ایجاد تغییراتی در ملک مورد نظر شود.
  4. حتی اگر با گذشت زمان از موعد تخلیه مستاجر تخلیه نکرده باشد.

همه این موارد باعث می شوند که شما به راحتی یک دعاوی در دادگاه برقرار کنید و در نهایت این موضوع را پیگیری نمایید تا به دستور تخلیه منجر شود.

برای گرفتن حکم تخلیه ملک چیکار باید کرد؟!

تخلیه ملک به معنای خالی کردن ملک از سکنه و مالکیت فعلی آن است. گا‌هاً سرپیچی افراد از قوانین در مقابل درخواست تخلیه ملک می‌تواند به یک دعوی ملکی حقوقی منجر شود و مالک اصلی آن ملک ملزم به طرح درخواست حقوقی و ارائه آن به دادگاه ذی‌ربط باشد. برای تخلیه ملک، می‌توانید با وکیل حقوقی یا ملکی در ارتباط بوده و با دریافت مشاوره حقوقی و راهنمایی‌های لازم در این مسیر، اقدام حقوقی مناسبی را انجام دهید.

یک وکیل ملکی به خوبی با تمامی قوانین حقوقی مربوط به املاک و مستغلات آشنا بوده و می‌تواند در طرح دارخواست تخلیه ملک و اظهارنامه‌های لازم به شما کمک کند. تخلیه ملک می‌تواند در قرارداد‌های اجاره و در رابطه بین موجر و مستأجر، همچنین در سایر قرارداد‌های راجع به واگذاری منفعت مانند صلح منافع یا اباحه، رخ دهد.

درخواست تخلیه ملک استیجاری:

در ادامه تمام شرایط تخلیه ملک استیجاری را شرح داده ایم:

زمانی که موعد اجاره تمام شده باشد

زمانی که مستاجر ملک را تخلیه نمی کند صاحب ملک می تواند در خواست تخلیه ملک را بدهد

به طور کلی شرایط دستور تخلیه ملک به این صورت است که مدت اجاره و پایان اجاره در قرارداد با حضور شاهدین ذکر شود.

تفاوت حکم تخلیه و تخلیه فوری چیست؟

دستور تخلیه ملکزمانی که قرار داد اجاره و مهلت آن به پایان رسیده است می توانید به شورای حل اختلاف مراجعه کنید و دستور تخلیه فوری را بدهید. اما اگر قرار داد شامل سه شرط گفته شده در بالا نباشد  امکان دستور تخلیه فوری ملک وجود ندارد.  بلکه در این شرایط باید یک دادخواست حکم تخلیه طراحی کنید. سپس یک دادرسی کلی و طولانی مدت انجام می شود و در این باره تصمیم گیری می شود.

گرفتن وکیل برای دستور تخلیه ملک

آگاهی جلسات دادگاه برای گرفتن دستور تخلیه آنقدر پیچیده و پرجزئیات می شود که گذراندن آن با مشکل بزرگی روبرو خواهد بود بنابراین با توجه به اینکه همه ما اطلاعات حقوقی خوبی نداریم و نمی توانیم در جلسات دادگاه از حق و حقوق خود دفاع کنیم کمک گرفتن از وکیل ملکی در این زمینه می تواند کمک بسیار بزرگی باشد.

دستور تخلیه بسادگی صادر نمی ‌شود و باید در جلسات دادگاه اسناد و مدارک لازم را ارائه دهید که همه این کارها به وسیله وجود وکیل می تواند انجام پذیر باشد به این صورت که با وجود تمام ماده و تبصره های قانونی می‌ داند که از کدام یک در چه مواقعی استفاده کند تا همه چیز را به نفع شما به پایان رساند و از این رو قبل از هر کاری حتماً برای گرفتن دستور تخلیه به وکیل مراجعه کنید.

تخلیه ملک فوری چقدر طول میکشد؟

یکی از سوالات متداول که برای افراد در رابطه با دستور تخلیه می شود این است که تخلیه ملک چقدر طول خواهد کشید در رابطه با این سوال باید گفت زمانی که دستور تخلیه ملک صادر می ‌شود زمان مختلف طول می کشد تا تخلیه انجام گیرد

و همه این موارد بستگی به نوع ملک دارند به عنوان مثال اگر دستور تخلیه فوری ملک صادر شود تنها یک ماه طول می‌ کشد تا تخلیه انجام گیرد و اگر دادگاه و شورای حل اختلاف برقرار شود قطعا در مکان ‌های مسکونی نزدیک به چهار ماه به طول خواهد انجامید

و در نهایت دستور تخلیه ملک برای املاک تجاری ممکن است حدود یک سال هم به طول می انجامد بنابراین باید صبور باشید و همه این مراحل قانونی را از طریق یک وکیل پیگیری نمایید تا هر چه سریع تر به نتیجه برسید.

دستور تخلیه ملک

اگر از مستاجر خود طلب دارید به این نکات توجه کن:

شما فرض کنید که موعد اجاره نستاجرتان تمام شده است. مستاجر شما ممکن است یا معوقه اجاره خود یا فیش آب و برق را پرداخت نکرده باشد. حال سوال پیش می آید که چگونه هم دستور تخلیه ملک را بدهید و هم برای طلب خود درخواست کنید. در این مواقع صاحب ملک یا همان موجر باید ابتدا درخواست دعوای مطالبه وجه را بدهد. سپس گواهی آن را ضمیمه پرونده دستور تخلیه ملک کند. در نتیجه زمانی که  دستور تخلیه ملک صادر شد پول پیش را به صندوق دادگستری واریز کند. در صورتی که شخص در دعوا مطالبه که ضمیمه آن پرونده بود پیروز شد باید مبلغ مطالبه را از آن پول کسر کند.

چه زمانی برای دستور تخلیه به وکیل مراجعه کنیم؟

ممکن است تصور کنید که پس از این که دیگر هیچ کاری از دستتان بر می آمد مراجعه به وکیل پایه یک دادگستری می تواند این راه را برای شما آسان کند اما توصیه ما این است که بلافاصله پس از برخورد با چنین مسائلی سریعاً بدون فوت وقت به دفتر وکیل مراجعه کنید زیرا می تواند در کوتاه ترین زمان ممکن در جریان پرونده قرار بگیرد و از آن چه فکر می کنید راحت تر نتیجه را به نفع شما تمام خواهد کرد و تمام این موارد بستگی به شما دارد. اما اگر وقت را تلف کنید نتیجه خوبی دریافت نخواهید کرد.

سوالات متداول:

زمانی که موعد اجاره به اتمام نرسیده می توان دستور تخلیه فوری ملک را داد؟
خیر. همانطور که در مقاله اشاره کردیم دستور تخلیه فوری درصورتی امکان پذیر است که موعد اجاره تمام شده باشد

اگر موعد اجاره تمام نشده باشد و مستاجر اجاره پرداخت نکند می توان دستور تخلیه ملک را داد؟
دستور تخلیه فوری در این مورد امکان ندارد. بهتر است صبر کنید تا مدت آن تمام شود سپس در خواست تخلیه فوری دهید

آیا به دستور تخلیه ملک می توان اعتراض کرد؟
خیر. این مورد قابلیت تجدید نظر ندارد و نمی توان به آن اعتراض کرد.

مدارک لازم جهت صدور تخلیه چیست؟
اگر شکایت از طرف مالک باشد با مدارکی مثل سند مالکیت، قرارداد اجاره و مدارم شناسایی نیاز است

مشاوره

تلفن تماس :

شبکه های اجتماعی :

پیام بگذارید

مشاوره

تلفن تماس:

شبکه های اجتماعی :

جدیدترین مقالات

مشاوره تخصصی حقوقی

در دعاوی حقوقی ، کیفری ، ملکی ، تجاری ، ایرانیان خارج کشور و خانواده