مجازات سرقت چیست؟ انواع جرایم دزدی کدامند؟!

مجازات سرقت چیست؟ انواع جرایم دزدی کدامند؟!

همان طور که می دانید امروزه در جامعه افراد سارق و کلاهبردار بسیار زیاد شده اند و امکان اینکه شما هم در دام این افراد بیفتید زیاد است حتی ممکن است هم اکنون شما یکی از افرادی باشید که مال و اموال تان را دزدیده اند. 

در چنین شرایطی تنها راه بازگرداندن اموال این است که بتوانید از فرد مورد نظر شکایت کنید. در حقیقت شما با شکایت از سارق می توانیم جلوی پیشرفت دزدی در جامعه را بگیرید.

البته که شکایت کردن از سارق و هم چنین اثبات جرم او کار سخت و پیچیده ای است که هر کسی از دستم بر نمی آید و باید از یک وکیل در این زمینه کمک بخواهید که در کشور وکلایی که در زمینه دزدی اموال منقول وجود دارند

که به بهترین نحو ممکن عمل می‌ نمایند بنابراین برای اطلاعات بیشتر توصیه می‌ کنیم که از خدمات مشاوره حقوقی ما بهره مند شوید.

سرقت چگونه جرم محسوب می شود؟

هر کس که به صورت مخفیانه وارد منزل و حریم خصوصی فرد دیگر شود و اموال منقول را با خود ببرد دزدی کرده است البته که دزدی در ایران انواع مختلفی دارد گذشته از این موضوع مجازات متفاوتی هم در این زمینه موجود می باشد. 

هر چند که مجازات هر دزدی را قاضی پرونده مشخص می کند و هیچکس جز قاضی پرونده نمی تواند به این موضوع اشاره کند. توجه داشته باشید که اموال منقول شامل طلا و مسکوکات و وجه نقد و هر نوع لوازم و وسیله دارای ارزش می باشد. 

البته که فردی که چیز با ارزشی می دزدد سارق شناخته می شود اما جرم آن به صورت تمام و کمال باید ثابت شود و اثبات جرم سارق با وجود دو شاهد امکان پذیر خواهد بود در غیر این صورت ثابت نمی شود و نمی توان برای آن مجازات در نظر گرفت.

بهترین وکیل سرقت کیست؟!

برای یافتن وکیل سرقت و وکیل کلاهبرداری لازم نیست به دفاتر مختلف وکلا سر بزنید بلکه کافی است با مراجعه به سایت ما نام بهترین وکلا در زمینه دزدی را مشاهده کنید که تجربه بسیار خوبی در این زمینه به دست آوردن و به بهترین نحو ممکن عمل می کنند

زیرا تجربه و سابقه کاری آن ها در این زمینه باعث شده که به راحتی چنین پرونده‌ هایی را به ثمر برسانند. با وجود چنین وکیلی دیگر هیچ سارقین می تواند از زیر کاری که کرده در برود و از کشیدن مجازات سرباز زند. البته که ما به شما بهترین وکیل کیفری را معرفی می کنیم.

انواع جرم سرقت کدامند؟!

انواع دزدی را بر اساس شرایط و مجازات این عمل مجرمانه می‌توان به دو دسته تقسیم کرد:

  1. سرقت حدی
  2. سرقت تعزیری

سرقت حدی چیست؟

دزدی حدی، به دزدی گفته می‌شود که برای شکل گیری آن تمامی شرایط 14 گانه جرم دزدی حدی صدق کند و مجازات حدی نیز برای آن در نظر گرفته شود. شرایط سرقت حدی به این صورت هستند:

مال مورد دزدی به صورت رسمی متعلق به فردی باشد و برای جلوگیری از به دزدی رفتن نیز در محاقظت قرار گرفته باشد. دزدی زمانی حدی است که سارق حفاظت و حرز شخصی مالک مال را نقض کند و به صورت مخفیانه مال را بدزدد.

یکی دیگر از شرایط دزدی حدی این است که ارزش مادی مال مورد دزدی، زمانی که سارق آن را از محافظت مالک خارج می‌کند، معادل با چهار و نیم نخو طلا باشد.

همچنین این دزدی نباید در زمان قحطی صورت بگیرد. لازم است مال به دزدی رفته جزو اموال عمومی یا وقفیات عام نباشد.

مالک مال باید اقدام به شکایت و پیگیری قانونی نزد مراجع قضایی کرده باشد و هیچ‌گاه دست به بخشیدن سارق قبل از اثبات قانونی سرقت در دادگاه مربوطه نزند.

لازم است بدانید از دیگر شرایط دزدی حدی این است که مال ربوده شد، خودش مال از قبل دزدیده شده نباشد و قبل از اثبات دزدی در مالکیت رسمی سارق درنیاید.

لازم است قبل از اثبات دزدی، مال ربوده شده حتی به شرط بازگردانده شدن به مالکیت دوباره مالک درنیاید.

چه مجازات سرقت حدی دارد؟!

مجازات حدی یکی از انواع مجازات در قانون مجازات اسلامی می‌باشد. مجازات حدی برای جرم دزدی به گونه‌ای است که دلیل آن، شرایط و میزان و نحوه اعمال آن، همگی از قبل در قانونی مجازات اسلامی تعیین شده است. 

باید بدانید که در مجازات حدی جایی برای اعمال تخفیف وجود ندارد؛ زیرا قانونگذاران با استناد بر قرآن، میزان و ترتیب و نحوه اجرای این نوع مجازات را تعیین کرده‌اند و قاضی نمی‌تواند تغییری در آن اعمال کند. از مصادیق این نوع مجازات می‌توان اشاره کرد به ضربات شلاق، اعدام، قطع کردن انگشتان دست و پا به ترتیب و تبعید.

سرقت تعزیری چیست؟!

به دزدی که در آن حتی یکی از شرایط دزدی حدی صدق نکند و سارق با استناد به عناصر قانونی، روانی و مادی جرم دزدی، مرتکب شده باشد؛ سرقت تعزیری می‌گویند. این نوع دزدی خودش به دو نوع تقسیم می‌شود و برای آن مجازاتی همچون شلاق و حبس در زندان در نظر گرفته می‌شود.

انواع سرقت تعزیری به شرح زیر:

سرقت تعزیری را می‌توان بنابر شرایط ارتکاب به جرم به دو دسته تقسیم کرد:

  1. سرقت تعزیری ساده:
    می‌توان گفت هنگامی که سارق به دزدی مرتکب شود که هیچ کدام از شرایط دزدی حدی یا دزدی تعزیری مشدد را ندارد، آنگاه این نوع را تعزیری ساده می‌نامند.
  2. سرقت تعزیری مشدد:
    دزدی تعزیری مشدد باید شامل یک یا چند عامل تشدید کننده مجازات باشد. از جمله شرایط دزدی تعزیری مشدد می‌توان اشاره کرد به مواردی همچون: دزدی در شب—دزدی مسلحانه—دزدی با تعداد بالای سارقین—نقض شرایط حفاظت از اموال مالکین یا حرز، استفاده کردن از لباس ماموران نیروی انتظامی یا نیروهای دولت و همچنین جا زدن سارق به عنوان یکی از ماموران دولت برای اعمال دزدی با زورگیری و سو استفاده از قانون، بالا رفتن از دیوار دیگران به منظور دزدی تعزیری از منازل مسکونی، کپی کردن کلید ساختمان‌ها، دزدی مقرون به آزار و تهدید. باید بدانید که مجازات این نوع دزدی تعزیری بیشتر و سخت‌تر مجازات دزدی تعزیری ساده است.

از مصادیق دزدی تعزیری نیز می‌توان اشاره کرد به مواردی همچون دزدی مقرون به آزار، دزدی مسلحانه در شب، دزدی از وسایل عمومی، جیب بری یا راهزنی و غیره.

مشاوره

تلفن تماس :

شبکه های اجتماعی :

پیام بگذارید

مشاوره

تلفن تماس:

شبکه های اجتماعی :

جدیدترین مقالات

مشاوره تخصصی حقوقی

در دعاوی حقوقی ، کیفری ، ملکی ، تجاری ، ایرانیان خارج کشور و خانواده