وکیل داوری کیست؟ و چه خدماتی ارائه میدهد؟

وکیل داوری

قبل از چیزی توجه داشته باشید که داوری یکی از نهاد های حل اختلاف است که طرفین انجام یک معامله قبل از بروز یافتن اختلاف و یا پس از ایجاد شدن اختلاف تصمیم می گیرند

که موضوع اختلاف خودشان را به دادگستری ارجاع نداده بلکه از طریق شخصی که امین و مورد اعتماد می باشد حکمیت صورت بگیرد و رای داور برای تمام افراد قابل احترام و اجرایی باشد. این تعریف بسیار ساده و مختصری از داوری می باشد

در کلیه فرهنگ ها قبل از ایجاد شدن دادگستری نوین استفاده از شخصی به عنوان حکم و یا داور امری رایج و متداول بوده است. باید بدانید که وکیل داوری در کشور ما به دو قسمت داوری تجاری بین المللی و داوری داخلی تقسیم شده است. 

داوری بین المللی قواعد خاص خودش را دارد و شرایط خاصی بر آن حاکم می باشد و به لحاظ حقوقی بسیار دقیق و با جزئیات بررسی می شود که توسط وکیل در ایران که به صورت بین المللی فعالیت کند قابل پیگیری است. 

اما در طرف مقابل داوری داخلی قرار دارد که فقط در بخش انتهایی قانون آیین دادرسی مدنی به آن پرداخته شده که متاسفانه در قوانین به داوری داخلی به صورت جامعی پرداخته نشده است. 

به صورتی که تعداد زیادی از مباحث آن ناقص و محل ایراد می باشد. برای اطلاعات بیشتر میتوانید با وکیل پایه یک دادگستری ما تماس بگیرید.

شماره وکیل داوری و ادرس دفتر جهت مراجعه حضوری:

آدرس دفتر: خیابان صیاد شیرازی جنب اورژانس سابق ساختمان اداری آوا‌ طبقه اول دفتر وکالت موسی الرضا میر

جهت اعطای وکالت به آقای موسی الرضا میر و دریافت مشاوره از ایشان، با شماره های زیر تماس بگیرید:

تلفن همراه: 09123829850 تلفن دفتر: 46224091

در تنظیم شرط داوری به چه نکاتی باید توجه کرد؟

مهم ترین و اساسی ترین نکته تعیین داور صالح و مورد اعتماد می باشد. چون که همه مسئولیت رسیدگی با شخصی می باشد که به عنوان داور تعیین شده است

فلذا باید با وسواس و دقت نظر فراوانی داور مرضی الطرفین انتخاب کنید. محدوده داوری را باید کامل و دقیق تعیین کنید، باید توجه کرد که بعضی از شروط داوری صلاحیت داوری را فقط در حالت اختلاف در اوصاف و تفسیر قراداد تعیین کرده

اما بهتر این می باشد که شرط داوری در همه حالات و در صورت ایجاد شدن اختلاف و حل و فصل آن نیز باشد.

همچنین مدت زمان داوری باید با توجه کردن به موضوع قرارداد به میزان منطقی و دقیق تعیین شود، بدیهی می باشد که در حالت عدم تعیین تاریخ مدت زمان داوری مهلت داور برای صدور رای صرفاً 3 ماه است. 

شرایط تعیین کردن جلسه رسیدگی داوری، نحوه احضار کردن طرفین دعوا، محل برگزار کردن جلسات و نحوه ابلاغ رای داوری هم باید در قرارداد شرط داوری به صورت آشکار بیان شود. داور دارای قواعد داوری و نظامات مقرر شده در رسیدگی و صدور رای است

و همچنین قواعد مربوطه به صورت مکتوب تنظیم شده و به امضای طرفین می رسد، چون که تعداد زیادی از خلا های قانونی در آن قواعد پیش بینی شده اند، مانند آیین نامه داوری کانون وکلای دادگستری مرکز که بسیار کامل و جامع است.

3 نوع داوری در ایران کدامند؟

انواع داوری به شرح زیر هستند:

1- داوری اجباری:

داوری اجباری به معنای این است که طرفین مجبور به رفتن به داوری هستند و قراردادی که قبلا بین آنها امضا شده است، شامل شرایط داوری است. در داوری اجباری، طرفین نمی‌توانند از آن صرف نظر کنند. در داوری اجباری، داور توسط طرفین انتخاب نمی‌شود و معمولاً توسط یک سازمان داوری انتخاب خواهد شد.

2- داوری اختیاری:

داوری اختیاری حالتی است که طرفین یک قرارداد، پس از بروز اختلاف میان خود، با اراده و اختیار کامل، برای حل اختلاف، تصمیم به ارجاع اختلاف خود به داوری می‌گیرند. 

در داوری اختیاری، داور با تراضی طرفین تعیین می‌شود و طرفین می‌توانند در مورد شخص داور و شرایط داوری توافق کنند. همچنین، طرفین به صورت آزادانه و با توافق خود، به داوری می‌روند و نمی‌توانند به زور به داوری مجبور شوند.

3- داوری سازمانی:

داوری سازمانی یک روش داوری است که توسط یک سازمان داوری انجام می‌شود و معمولاً دارای قوانین و مقررات خاص خود است. در داوری سازمانی، داور توسط سازمان داوری تعیین می‌شود و طرفین نیز می‌توانند از خدمات اداری و مدیریتی این سازمان استفاده کنند. این داوری معمولاً در قراردادهای بین‌المللی و تجاری استفاده می‌شود. مزیت داوری سازمانی این است که سازمان داوری معمولاً دارای تخصص و تجربه کافی در زمینه داوری است و می‌تواند به طرفین در حل و فصل اختلافاتشان کمک کند.

ابطال رای داوری چگونه است؟

همان گونه که بیان شد داوری از موضوعات بسیار تخصصی حقوقی می باشد و در موردهایی که داور بر عکس قانون اقدام به صادر کردن رای کرده است باید که دادخواستی با عنوان ابطال رای داوری مطرح کند 

و از آن طریق بی اعتباری رای صادر شده را از دادگاه صالح خواستار بشویم. دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به دعوای ابطال رای داوری را دارا می باشد که اساساً صالح به رسیدگی به اصل موضوع اختلاف بوده باشد.

به عنوان نمونه دادگاه صالح برای رسیدگی دعاوی راجع به املاک، دادگاهی می باشد که ملک در آن حوزه قرار دارد، فلذا دادگاه ابطال رای داوری در حوزه املاک نیز تابع همین اصل خواهد بود. 

باید بدانید که اکثر موارد ابطال رای داوری ناشی از عدم رعایت کردن شرایط شکلی داوری است، فلذا بهتر می باشد که قبل از ورود به بحث ماهیت داوری ایرادات شکلی در صدور رای داوری همراه وکیل داوری مورد بررسی قرار بگیرد.

وکیل داوری

مهلت زمان طرح دعوای ابطال رای داوری چقدر است؟

لازم است بدانید که بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی هر کدام از طرفین دعوا ظرف مدت 20 روز بعد از تاریخ ابلاغ رای داوری نسبت به ابطال رای داوری اقدام کنند و این امر در قانون به عنوان درخواست قید شده است لیکن در عمل باید که با کمک وکیل داوری دادخواست خویش را از طریق دفتر خدمات قضایی ثبت کنند.

مزایای کمک گرفتن از وکیل داوری چیست؟

وکیل داوری یک وکیل پایه یک دادگستری است که در زمینه قوانین داوری تخصص دارد و می‌تواند در جایگاه داور نقش ایفا کرده و قضاوت را برعهده بگیرد یا به عنوان یک وکیل در جلسات داوری حضور داشته باشد. 

به عبارتی می‌توان گفت وکیل داوری فردی است که در نقش قاضی از سوی یکی از طرفین پرونده، وظیفه قضاوت را بر عهده می‌گیرد.

مزایای کمک گرفتن از وکیل داوری عبارتند از:

  1. وکیل داوری متخصص می‌تواند با استفاده از علم و دانش خود در زمینه‌های حقوقی مختلف به خوبی مشکلات شما را حل کرده و تفسیر قوانین را برای شما به عهده گیرد.
  2. یکی دیگر از مزایای ارتباط با وکیل داوری، نظارت بر روند داوری شما بوده؛ چرا که وکیل از اینکه روند داوری به درستی پیش می‌رود، اطمینان حاصل می‌کند.
  3. وکیل داوری در تهران، علاوه بر اینکه در حفظ منافع شما نقش مهمی را ایفا می‌کند، می‌تواند به شما در این زمینه مشاوره دهد.
  4. حل و فصل سریع‌تر و باکیفیت‌تر فرایند داوری یکی دیگر از مزایای کمک گرفتن از یک وکیل داوری متخصص است.
  5. ارتباط با یک وکیل داوری در تهران باعث کاهش هزینه‌های داوری نیز خواهد شد.

در نهایت برای ارتباط با یک وکیل داوری می‌توانید از راه‌های ارتباطی مختلفی همچون ارتباط تلفنی، ملاقات حضوری یا ارتباط آنلاین استفاده کنید.

مشاوره

تلفن تماس :

شبکه های اجتماعی :

پیام بگذارید

مشاوره

تلفن تماس:

شبکه های اجتماعی :

جدیدترین مقالات

مشاوره تخصصی حقوقی

در دعاوی حقوقی ، کیفری ، ملکی ، تجاری ، ایرانیان خارج کشور و خانواده