مجازات رابطه نامشروع در قانون چیست؟
امروز قرار است که به تعریف رابطه نامشروع و مجازات آن در قانون بپردازیم و با یک دیگر بررسی کنیم که این کار چه مجازاتی دارد. رابطه نامشروع در ماده ۶۳۲ قانون مجازات اسلامی این گونه تعریف شده است
که هر زمانی که مرد و زنی که هیچ رابطه ی زوجیتی بین آن ها نباشد و حرکتی منافی عفت به غیر از زنا مثل بوسیدن و هم خوابی داشته باشند به ۹۹ ضربه شلاق محکوم می شوند و چنان چه این عمل با عنف و آورده باشد
آن وقت تنها فردی که اکراه کننده بوده است تعزیر می شود و مجازات تعزیری نیز معمولا ۷۵ ضربه شلاق است. البته باید به این نکته نیز اشاره کنیم رابطه نا مشروع دارای مجازات عمومی است و خود دادستان نیز به عنوان مدعی العموم می تواند بدون شکایت شاکی نیز رسیدگی های لازم را انجام دهد.خوب است این پزونده ها توسط یک وکیل کیفری متخصص پیگیری شود.
رابطه نا مشروع چیست؟
رابطه بین زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد رابطه نا مشروع می گویند. جرم رابطه نا مشروع مجازات عمومی دارد و بدون شکایت شاکی قاضی حکم او را صادر می کند.
رابطه نامشروع و مجازات آن:
قانون گذار مطابق ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی اعلام کرده است فردی که رابطه نا مشروع داشته است به ۹۹ ضربه شلاق محکوم می شود؛ اگر یکی از طرفین اصرار کند آن وقت آن فرد مجازات می شود.
علاوه بر این ماده ۶۳۷ به گونه ای تنظیم شده که بدون تماس بدنی بین مرد و زن رابطه ی نامشروع را ثابت تشخیص می دهد و به ۹۹ ضربه شلاق محکوم می شود. البته باید اضافه کنیم برای فهم بیش تر این جرم باید به منشا جرم انگاری مراجعه کرد.
دقت کنید که اگر اسلام کاری را نهی کنید و آن را حرام اعلام کند قطعا آن مصالحی دارد و در همین مبانی خیلی تاکید کرده که در مسائل جنسی و اخلاقی خیلی تحقیق نکنید پس هنگامی که این جرم علنی شود و آشکار باشد و ارتکاب آن عفت جامعه را خدشه دار می کند و تا زمانی که فرد به این جرم اطمینان پیدا نکرده باشد حق این را ندارد که آن را مطرح کند.
اثبات جرم رابطه نامشروع
اجازه دهید که این بخش را با آیه ای از سوره نور شروع کنیم؛ کسانی که زنان عفیف را به زنا متهم می کنند و ۴ شاهد نمی آورند را ۸۰ ضربه شلاق بزنید و بعد از آن هیچ گاه شهادت آن را نپذیرید زیرا اینان مردمی فاسق اند.
این جرم با شهادت شهود و هم چنین علم قاضی قابلیت اثبات دارد اما گاهی ادله هایی هم چون عکس، فیلم، صوت و پرینت مکالمات بین مرد و زنی که زوجیت بین آن ها نبوده است از طریق رسانه هایی مثل کامپیوتر و تلفن همراه و با برنامه هایی مثل واتس آپ، تلگرام، اینستاگرام و غیره نیز قابل اثبات می باشد.
کدام دادگاه به دعاوی رابطه نامشروع رسیدگی می کند؟
یکی از مهمترین، شایعترین و حساسترین دعاوی کیفری در این روزها، رابطه نامشروع است که این روابط با استناد بر ماده 306 قانون آیین دادرسی کیفری به صورت مستقیم در دادگاه مورد بررسی و دادرسی قرار میگیرند.
از این رو میتوان گفت این دعاوی در صلاحیت رسیدگی دادگاه کیفری واقع در محل جرم هستند و به دادسرای کیفری ارسال نمیشوند بلکه مراحل تحقیق و احراز و اثبات جرم نیز در دادگاه ذیربط انجام میشود. دادگاه کیفری دو، دادگاه در صلاحیت برای رسیدگی حقوقی به دعاوی و جرائمی مانند رابطه نامشروع است.
تمامی مراحل رسیدگی حقوقی به جرم از تحقیقات بدوی برای اثبات وقوع جرم، جمعآوری مدارک و شواهد موجود برای پرونده تا صدور حکم یا تبرئه متهم در دادگاه کیفری دو انجام خواهند شد.
رابطه نامشروع مفهومی جدا از زنا محسوب میشود از این رو با وجود اینکه این دعوی در دادگاه کیفری دو مورد بررسی قرار میگیرد، جرم زنا در صلاحیت دادگاه کیفری یک است. نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید حضور یک وکیل پایه یک دادگستری در رسیدگی قانونی و حفظ حقوق و منافع موکلان در این دعوی است.
رابطه نامشروع منجر به زنا چیست؟
اگر دو فردی که به سن بلوغ رسیده اند با یک دیگر ارتباط داشته باشند و بدون این که صیغه ی محرمیتی بین آن ها باشد با یک دیگر رابطه جنسی داشته باشند این رابطه ، رابطه نامشروع منجر به زنا شناخته می شود و مجازات آن نیز متناسب با این که چه زنایی باشد تعیین می شود. شایان به ذکر است که زنای با محارم منجر به اعدام مرد و زن می شود.
علاوه بر این زنای به زور نیز حکم اعدام در پی خواهد داشت. چنان چه فرد همسر داشته باشد و رابطه ی جنسی برقرار کند به آن زنای محصن و محصنه حکم او سنگسار است. رابطه ی نا مشروع منجر به زنا سه حالت دارد.
- زنای محصنه
- زنای غیر محصنه
- تجاوز به عنف
رابطه نامشروع چند حالت دارد
این رابطه در دو حالت دون زنا و زنا تقسیم می شود.
ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی مشخص کرده است که اعمال منافی عفت با رابطه نا مشروع رابطه ای است که به معنایی منجر نمی شوند.
رابطه ی نا مشروع دون زنا باید به صورت فیزیکی انجام شود و شامل نگاه عاشقانه و لبخند شهوانی نمی شود. رابطه ی نا مشروع منجر به زنا را نیز در بخش قبل به طور کامل توضیح دادیم. بهتر است برای پرونده های این چنینی حتما با یک وکیل پایه یک دادگستری کارکشته مشورت کنید و از او کمک بخواهید ؛ این نوع پرونده ها ممکن است در نگاه اول ساده به نظر بیایند اما آن قدر پیچیده هستند که آنها یک وکیل با تجربه بتواند آن را حل و فصل کند.
تفاوت رابطه نا مشروع و زنا چیست؟
به مضاجعه بین زن و مردی که هنوز با هم ازدواج نکردند رابطه نا مشروع می گویند. در صورتی که بین زن و مرد علقه ازدواجی نباشد و بین آنها رابطه ای شکل گیرد به این عمل زنا می گویند. مجازات جرم رابطه نا مشروع 99 ضربه شلاق است. مجازات جرم زنا گاهی اعدام و گاهی 100 ضربه شلاق است.
مزایای داشتن وکیل در جرم رابطه نا مشروع:
اگر هر یک از طرفین به جرم رابطه نامشروع متهم بگردند در صورتی که شخص دلایلی بیاورد که نشان دهد فاقد انجام جرم باشد محکوم نمی شود. اما وکیل رابطه نامشروع می تواند در این زمینه نظر دادستان را جلب کند و شخص را تبرئه کند.
در این مقاله به طور کامل در مورد رابطه نامشروع و مجازات آن صحبت کردیم. در صورتی که در این زمینه سوالی دارید و نیازه به مشاوره حقوقی آنلاین دارید به وب سایت ما مراجعه کنید و با شماره های وجود تماس بگیرید.