امروز درباره حیطه فعالیت وکیل بانکی به عنوان یک وکیل حقوقی و مشاوره حقوقی با وی صحبت خواهیم کرد. با توجه کردن به کارایی بانکها در زندگی مردم در جامعه و کسب درآمدشان، شرایط یک ارتباط دوجانبه و بسیار سودمند برای هر دو طرف ایجاد شده و انجام اقدامات بانکی، مخصوصا در مورد های دشوار و پیچیده نیازمند شخص متخصص و مطلع در این زمینه می باشد.
تعداد زیادی از مردم عادی در جامعه ما و شرکت های دولتی و خصوصی، تجار و… به روش های گوناگون و مختلفی با بانکها سر و کار دارند، من جمله سرمایهگذاری های عظیم و بزرگ، استفاده کردن از تسهیلات بانکی و دریافت وامهای کلان و بزرگ…
پس در نتیجه با توجه داشتن به این ارتباطات گسترده و بسیار پیچیده که بین این اشخاص مراکز و بانکها، برخوردهایی ممکن می باشد به وجود بیاید و مشکلات حقوقی برای آنها مطرح بشود.

موسی الرضا میر وکیل پایه یک دادگستری
وکالت و مشاوره تخصصی در دعاوی کیفری
شماره تماس جهت تعیین وقت مشاوره
معرفی وکیل بانکی
اگر به دنبال بهترین وکیل بانکی هستید جناب آقای موسی الرضا میر وکیل پایه یک دادگستری یکی از بهترین وکلای حال حاضر در این امور بوده که سابقهای 12 ساله در این زمینه دارد. آقای میر تاکنون به موارد پولی و بانکی بسیاری رسیدگی کرده و در این عرصه صاحب نظر است.
ایشان علاوهبر ارائه خدمات وکالت به صورت تخصصی به مشاورهی حقوقی نیز میپردازند و مقالات علمی ایشان در این زمینه نیز راهنمای بسیاری از وکلای خبره و متخصص بوده است.
علاوهبر این مورد باید بدانید آقای موسی الرضا میر سخنران بزرگترین سمینارهای حقوقی مربوط به این حوزه نیز بوده و اگر به وکیلی خبره و متخصص نیاز دارید ایشان بهترین گزیه برای شما خواهد بود.
شماره وکیل بانکی
جهت اعطای وکالت به وکیل بانکی آقای موسی الرضا میر و دریافت مشاوره از ایشان، با شماره های زیر تماس بگیرید:
- تلفن همراه: 09123829850
- تلفن دفتر: 46224091
آدرس وکیل بانکی
آدرس دفتر وکیل بانکی: خیابان صیاد شیرازی جنب اورژانس سابق ساختمان اداری آوا طبقه اول دفتر وکالت موسی الرضا میر
وکیل بانکی کیست؟
وکیل بانکی حقوقدانی است که پروانه وکالت پایه یک دادگستری دارد و به صورت تخصصی در حوزه دعاوی بانکی، مسائل و امور بانکها و موسسات مالی و اعتباری فعالیت میکند. همچنین در این خصوص به اشخاص، شرکتهای دولتی و خصوصی، سرمایهگذاران و کاسبان برای جلوگیری از بروز مشکلات بانکی کمک کرده یا به نیابت از بانک، امور حقوقی و قضایی را پیگیری میکند. چنین وکیلی به قوانین بانکی، امور مربوط به بانکها، ضوابط، مصوبات، آییننامهها و بخشنامهها اشراف کامل دارد و همواره قوانین بهروز شده و در حال اجرا را رصد میکند.
وکیل بانکی در انعقاد قراردادها و در فعالیتهای بانکی و همچنین در حوزه مالیات، واردات، صادرات و حسابداری هم تخصص دارد. او قوانین و مقررات اسناد تجاری نظیر چک و سفته را به خوبی میشناسد؛ به مقررات بانک مرکزی، قانون عملیات بانکی بدون ربا، آییننامههای وصول مطالبات معوق و دیگر دستورالعملهای مربوطه هم مسلط است. این وکلا به خوبی در دعاوی مرتبط با بانک و موسسات مالی و اعتباری، توانایی دفاع از حقوق موکل را دارند یا به نمایندگی از بانکها، پیگیریهای مربوطه را انجام میدهند. علاوهبر این وکلا در این حوزه به پروندههای جرائم بانکی و تخلفات مالی، قراردادهای بانکی، محاسبات سود و جریمههای تاخیر نیز میپردازند.
وکیل بانکی با پروندههای مطالبه وجه، سفته و چکهای صادره برای تسهیلات بانکی، دعاوی و اعتراضات به اجراییههای صادره از مطالبات بانکی، دعاوی ابطال قراردادهای بانک نیز سروکار دارد و موظف به دفاع از حقوق موکل است. همچنین در برخی از پروندهها به نمایندگی از بانک، پیگیریهای حقوقی در برابر بدهکاران بانکی را انجام میدهد. ضمن اینکه برخی از دعاوی در خصوص کلاهبرداری بانکی، پولشویی یا اختلاس که جنبههای کیفری هم دارند در حیطه کاری وکیل امور بانکی قرار میگیرد.
وکیل برای رفع مسدودی حساب بانکی
گاهی حسابهای بانکی به دلیل مقررات داخلی بانکها که بیشتر به خاطر ضمانت وام یا چک بلامحل یا جرایم رایانهای یا دستور مرجع قضایی است، مسدود میشود. وکیل بانکی برای رفع مسدودی حساب به صورت تخصصی در دعاوی مرتبط با توقیف و انسداد حسابهای بانکی فعالیت میکند. چنین وکیلی به مقررات بانک مرکزی و قوانین جاری در بانکها تسلط کامل دارد و با بررسی وضعیت حقوقی حساب مسدود شده، اقدامات لازم را برای رفع انسداد آن انجام میدهد. وکلای حرفهای در این خصوص باید در شناسایی دلایل مسدودی، تشخیص مرجع صادرکننده، دستور انسداد حساب و نحوه اعتراض به آن تبحر داشته باشند.
وکیل بانکی برای رفع مسدودی حساب با توجه به منشا انسداد، اقدامات متفاوتی انجام میدهد. در مواردی که حساب بر اساس دستور مراجع قضایی مسدود شده باشد از طریق ارائه دادخواستهای اعتراض به توقیف، انسداد حساب را برطرف میکند. همچنین اگر مسدودی ناشی از تخلفات مالیاتی یا بانکی باشد، وکلا با مراجعه به مراجع ذیربط مانند سازمان امور مالیاتی یا واحدهای حقوقی بانکها، پیگیریهای لازم را انجام میدهند. در این پروندهها، وکیل از طریق راهکارهای قانونی شرایط رفع توقیف را فراهم میسازد.
تخصص وکیل بانکی در این حوزه علاوهبر پیگیریها در مراجع قضایی مانند دادسرا یا دادگاه عمومی و انقلاب یا شعب اجرای احکام، شامل مذاکرات حقوقی و تنظیم لوایح تخصصی برای مراجع اداری و بانکی نیز میشود. این وکلا به خوبی میتوانند از حقوق قانونی موکل خود دفاع کرده تا مجدد به وجوه مسدود شده مالی حسابها، دسترسی پیدا کنند. بنابراین کمک گرفتن از حقوقدانان حرفهای باعث میشود تا افراد با سرعت بیشتری مسدودی حساب را رفع و به آن دسترسی یابند.
بهترین وکیل بانکی
بهترین وکیل بانکی وکیلی است که با دانش حقوقی مالی و بانکی با تسلط کافی بر قوانین مربوطه در این حوزه به صورت تخصصی در دعاوی اشخاص علیه بانک یا دعاوی بانکها علیه اشخاص به دفاع از حقوق موکل خود بپردازد. چنین وکیلی به نظام نظارتی بانک مرکزی، شیوههای حقوقی تنظیم قراردادهای بانکی و سازوکارهای دعاوی مالی و بانکی، تسلط کامل دارد. همچنین به بهترین شکل میتواند به انواع دعاوی و پروندههای بانکی رسیدگی کند.
بهترین وکیل بانکی نسبت به دعاوی اقدامات بانکها در تعیین سود بانکی مازاد یا جانشینی غیرقانونی یا خسارات وجه التزام مازاد، شناخت کامل دارد. همچنین در پروندههای اعتراض به اجراییههای صادر شده، مانع از تضییع حقوق اشخاص در برابر بانکها و موسسات مالی میشود. بهترینها در این حوزه مهارت ارتباطی بالا و قدرت استدلال حقوقی خوبی هم برای دفاع دارند. علاوهبر این در مذاکرات و مصالحهها نیز شرایط بهتری را برای موکل رقم میزنند.
وظایف وکیل امور بانکی
وکیل بانکی وظیفه دارد از موکل خود در پروندههای مربوط به بانکها و موسسات مالی، دفاع کرده و از تضییع حقوق او جلوگیری کند. این وکیل نقش مهمی در حلوفصل اختلافات مالی و دعاوی مربوط به امور بانکی دارد. در این قسمت به مهمترین وظایف این وکلا در این خصوص اشاره میکنیم:
- ارائه مشاوره حقوقی تخصصی: وکیل بانکی موظف است پیش از ورود موکل به هرگونه تعامل بانکی از جمله دریافت تسهیلات، سپردهگذاری، ضمانتنامهها یا مشارکتهای دیگر، مشاوره حقوقی دقیق و تخصصی ارائه دهد. این مشاورهها مانع از بروز اختلافات با بانک یا سایر نهادهای مالی میشود. همچنین موکل از مفاد حقوقی قراردادها و ریسکهای احتمالی آن آگاهی پیدا میکند.
- تنظیم و بررسی قراردادهای بانکی: یکی از اصلیترین وظایف وکیل بانکی تنظیم یا بررسی قراردادهایی مانند تسهیلات بانکی، ضمانتنامهها و قراردادهای رهنی است. وکیل وظیفه دارد تمامی بندهای قرارداد را با دقت حقوقی بررسی کرده و از انطباق آن با قوانین و مقررات بانکی و تجاری، اطمینان حاصل کند.
- تنظیم دادخواست و طرح دعوا: اگر حقوق موکل در جریان امور بانکی نقض و به موجب آن متحمل خسارت مالی شود، وکیل میتواند با تنظیم دادخواست و اقامه دعوا در محاکم قضایی یا دیوان عدالت اداری به دنبال احقاق حق موکل باشد.
- نمایندگی در دادگاه و دفاع از حقوق موکل: در صورت بروز اختلاف میان مشتری و بانکها در دعاوی مرتبط با مطالبات، ضمانتنامهها، توقیف اموال یا حتی دعاوی علیه بانک، وکیل بانکی میتواند به عنوان نماینده حقوقی موکل در مراجع قضایی حاضر شود. او باید با استناد به قوانین بانکی و اصول آیین دادرسی مدنی به دنبال منافع قانونی موکل باشد.
- پیگیری امور اجرایی: در مواردی که بانک اقدام به صدور اجراییه از طریق اسناد رسمی یا اسناد لازمالاجرا میکند، وکیل بانکی وظیفه دارد روند اجرایی را به صورت تخصصی بررسی کرده و پیگیرهای لازم را انجام دهد.
- اعتراض به اجراییههای صادر شده از سوی بانک: چنانچه اجراییه از سوی بانک خلاف قانون یا خلاف مفاد قرارداد صادر شده باشد، وکیل بانکی میتواند از طریق مراجع قضایی یا ادارات اجرایی ثبت، نسبت به آن اعتراض کند. این امر مانع ادامه عملیات اجرایی میشود. اقدامات وکیل در این خصوص تنظیم لایحه دفاعی دادخواست، ابطال اجراییه یا شکایت به دیوان عدالت اداری است.
مشاوره با وکیل دعاوی بانکی
مشاوره با وکیل بانکی به عنوان یک راهکار منطقی و یک اقدام پیشگیرانه برای جلوگیری از مشکلات جدی مالی و حقوقی در روابط اشخاص با بانکها است. این مشاورهها علاوهبر افزایش آگاهی افراد، آنها را از گرفتار شدن در قراردادهای مالی ضرررسان نجات میدهد. ضمن اینکه راهحلهای قانونی تخصصی برای دعاوی بانکی هم برای آنها مشخص میشود. در این راستا مهمترین مزایای مشاوره با وکیل امور و دعاوی بانکی به قرار زیر است:
- جلوگیری از انعقاد قراردادهای یکطرفه بانکی: وکیل بانکی با بررسی دقیق مفاد قرارداد از درج شروط ناعادلانه یا یکطرفه به نفع بانک، جلوگیری میکند. این امر مانع از تحمیل خسارات مالی هنگفت، پیش از امضای قرارداد میشود.
- حفظ حقوق مالی در برابر اقدامات بانکها: در برخی از مواقع بانکها و موسسات مالی و اعتباری با محاسبات ناعادلانه، مشتری را با بدهیهای غیرمنطقی مواجه میکنند. وکیل بانکی با استناد به قوانین بانکی و نظارت بانک مرکزی، مشاورههای تاثیرگذار به موکل میدهد.
- افزایش شانس موفقیت در دعاوی بانکی: به دلیل تجربه وکلای حرفهای در رویههای قضایی و بانکی در جلسات مشاوره، موانع حقوقی مشخص و استراتژیهای مناسب یشنهاد میشود.
- جلوگیری از شکلگیری دعاوی پیچیده و طولانی: وکیل بانکی میتواند در مشاورههای ابتدایی، مسیرهای حقوقی پرهزینه و زمانبر را مشخص کند و مانع از شکلگیری دعاوی پیچیده و طولانی شود. این امر صرفهجویی در زمان، هزینه و انرژی است.
- اطلاع از قوانین بهروز در حوزه بانکی: با توجه به تغییرات مداوم در قوانین بانکی، بخشنامهها و رویههای قضایی، مشاوره به موکل کمک میکند تا تصمیمات مالی خود را بر اساس آخرین مقررات اتخاذ کند.
نحوه انتخاب وکیل متخصص امور بانکی
انتخاب وکیل بانکی یکی از مهمترین اقداماتی است که اشخاص حقیقی و حقوقی باید پیش از ورود به دعاوی مالی یا تعامل با بانکها انجام دهند. یک انتخاب درست میتواند نتیجه پرونده را به کلی تغییر دهد. در ادامه ما چند نکته برای ارزیابی و انتخاب وکیل متخصص امور بانکی ارائه کردهایم:
- بررسی سابقه و تخصص وکیل: از سوابق وکیل در حوزه بانکی و دعاوی مالی اطمینان پیدا کنید. وکلای حرفهای سابقه پروندههای بانکی موفق در رزومه خود دارند.
- استعلامگیری از کانون وکلای دادگستری: از پروانه وکالت و قانونی بودن فعالیت وکیل بانکی مطمئن شوید. فعالیت بدون پروانه، تخلف محسوب میشود و مسئولیت قانونی دارد.
- ارزیابی نتایج پروندههای قبلی: با بررسی نتایج پروندههای قبلی در کارنامه وکیل، تسلط او را بر امور بانکی بسنجید. این اطلاعات را از طریق مراجعه به دفتر وکیل یا گفتوگو با موکلین قبلی به دست آورید.
- مشاوره اولیه برای انتخاب وکیل بانکی: با توجه به پروندهای که دارید یا موضوع تعامل و مراوده با بانک میتوانید با انجام مشاورههای اولیه، تخصص وکیل را ارزیابی کنید. این گفتوگو مبنای خوبی برای تصمیمگیری منطقی است.
بررسی تعرفهها و نحوه دریافت - حقالوکاله: در صورت انتخاب وکیل بانکی پیش از تنظیم وکالت، جهت شفافسازی هزینهها، مسائل مالی و حقالوکاله و نحوه پرداخت آن را به صورت دقیق بررسی کنید تا هم از بروز اختلافات مالی بعدی جلوگیری شود و هم هزینههای نهایی، قابل پیشبینی باشد.
چگونه یک وکیل خوب برای دعاوی بانکی پیدا کنیم؟
پیدا کردن وکیل بانکی متخصص به بررسی دقیق منابع معتبر و تحلیل سوابق او نیاز دارد. با توجه به پیچیدگیهای دعاوی بانکی و آثار مالی سنگین آن، افراد قبل از انتخاب وکیل باید نسبت به حرفهای بودن او مطمئن شوند. در این خصوص ما چند روش برای پیدا کردن یک وکیل خوب برای امور و دعاوی بانکی پیشنهاد میدهیم:
- پرسوجو از آشنایان و اطرافیان: یکی از مطمئنترین راهها برای پیدا کردن وکیل بانکی باتجربه، مشورت با افرادی است که سابقه مراجعه به چنین وکلایی را دارند. تجربه شخصی اطرافیان در استفاده از خدمات وکیل، اطلاعات دقیقی درباره عملکرد، مسئولیتپذیری و میزان تخصص او میدهد.
- مراجعه به کانون وکلای دادگستری: کانونهای وکلای دادگستری در سراسر کشور، فهرست وکلای رسمی با پروانه معتبر را در اختیار دارند. مراجعه حضوری یا تماس با کانون میتواند منبع رسمی و مطمئنی برای دسترسی به وکیل بانکی متخصص در حوزه امور و دعاوی بانکی باشد.
- جستجو در وبسایتها و سامانههای حقوقی: در حال حاضر بسیاری از وکلای متخصص، سایتهای حرفهای یا صفحه در سامانههای حقوقی معتبر دارند. شما میتوانید در این صفحات سوابق، مقالات و حوزه فعالیت وکیل را بررسی کنید تا انتخابی هوشمندانه داشته باشید.
بررسی نظر کاربران و مراجعین قبلی: مطالعه بازخورد افراد و موکلین قبلی در صفحات اینترنتی، شبکههای اجتماعی یا سایتهای معرفی وکیل، یکی از راههای انتخاب یک وکیل بانکی خوب است. میزان رضایت موکلین معیار مهمی برای انتخاب و یکی از راههای ارزیابی عملکرد وکلا شناخته میشود. - شرکت در جلسات مشاوره اولیه: برخی وکلا جلسات مشاوره اولیه رایگان یا با حداقل هزینه برگزار میکنند تا فرصتی برای سنجش تسلط آنها فراهم شود. در این جلسات میتوانید با طرح سوالات تخصصی و مشابه با موضوعی که دارید، سطح تجربه و آگاهی وکیل را بسنجید.
- بررسی سابقه فعالیت در دعاوی بانکی: داشتن سابقه عملی در دعاوی بانکی، برگ برنده وکیل در دفاع از حقوق موکل است. وکیل بانکی که سابقه پیگیری پروندههای مشابه، تنظیم لایحه در خصوص مقررات پولی و مالی و تجربه مواجهه با بانکها را دارد، بیشک با شانس بیشتری میتواند موفقیت در پرونده را تضمین کند.
چه زمان به وکیل متخصص امور و دعاوی بانکی مراجعه کنیم؟
در بسیاری از مواقع اشخاص حقیقی یا حقوقی بدون آگاهی کامل از مفاد قراردادهای بانکی یا مقررات ناظر بر نظام بانکی کشور، اقدام به اخذ تسهیلات یا انعقاد قراردادهای اعتباری میکنند. بهترین موقع برای مراجعه به وکیل بانکی و مشاوره یا اعطای وکالت به او، قبل از انجام این کار است؛ چراکه ناآگاهی افراد میتواند موجب بروز اختلافات با بانک یا نهادهای مالی یا حتی اشخاص ثالث شود. از طرفی حضور وکیل در مراودات بانکی باعث میشود تمامی ابهامات برطرف شده و یک قرارداد اصولی و قانونی منعقد شود.
همچنین اگر با مشکل یا اختلاف در امور بانکی مواجه شدید یا نیاز به ارائه شکایت یا طرح دعوا داشتید یا بانک یا موسسه مالی، دعوایی علیه شما مطرح کرده باشد، میتوانید از وکیل بانکی کمک بگیرید؛ اما زمانی که بانک اقدام به صدور اجراییه علیه مشتری کرده یا قصد توقیف اموال و مزایده املاک را دارد، حضور وکیل بیشتر احساس میشود. در اینگونه دعاوی، پیگیریهای قضایی نیاز است و عدم حضور وکیل امکان متحمل شدن خسارتهای جبرانناپذیر را فراهم میسازد.
دستمزد و هزینه وکیل بانکی
تعیین دستمزد وکیل بانکی موضوعی نیست که بتوان برای آن عدد مشخص و ثابتی اعلام کرد؛ چراکه هر پرونده با توجه به پیچیدگیهای حقوقی آن، برآورد میشود که بدون انجام بررسیهای اولیه ممکن نیست. اما استعلامگیری قیمت از طریق پلهای ارتباطی امکانپذیر است. اشخاص و شرکتهای خصوصی و دولتی میتوانند برای اطلاع از حدود قیمتها، هزینه و دستمزد وکیل از طریق پلهای ارتباطی با کارشناسان حقوقی ما تماس بگیرند.
با طرح موضوع، کارشناسان پیشبینیهای لازم را برای مدت زمان رسیدگی تخمین میزنند و برآوردی واقعبینانه از هزینهها ارائه میدهند. همچنین شرایط پرداخت آن را نیز شفافسازی میکنند. با این حال ما در این قسمت عوامل تاثیرگذار بر تعیین دستمزد و هزینه وکیل بانکی را به اطلاع شما میرسانیم:
- نوع دعوا و موضوع پرونده: دعاوی مرتبط با امور بانکی، رسیدگیها و اعتراضات هر کدام پیچیدگیهای حقوقی متفاوتی دارند. بیشک رسیدگی به پروندهها با موضوعات پیچیده به زمان و تخصص بیشتری نیاز دارد و متعاقب آن، دستمزد و حقالوکاله وکیل بانکی نیز افزایش مییابد.
- میزان خواسته یا بدهی مورد مطالبه: در بسیاری از مواقع، رقم خواسته تاثیر مستقیم بر تعیین میزان حقالوکاله دارد. هرچه مبلغ بدهی یا طلب موضوع دعوا بیشتر باشد، مسئولیت و تعهد وکیل نیز افزایش مییابد و متناسب با آن، دستمزد هم تغییر میکند.
- مرحله دادرسی و مرجع صالح: اگر پرونده در حال پیگیری قضایی و در مرحله بدوی، تجدید نظر یا دیوان عدالت اداری یا اجرای احکام باشد، سطح اقدامات حقوقی نیز متفاوت میشود. پیگیریها در مراحل بالاتر، تخصص بیشتری نیاز دارند و این امر در تعیین قیمتها تاثیرگذار است.
- مدت زمان رسیدگی: برخی از پروندههای بانکی اسناد متعدد، گزارشات کارشناسی و محاسبات مالی پیچیدهای دارند. در این مواقع وکیل بانکی به تحلیل دقیق قراردادها، محاسبات و بررسی ضوابط بخشنامهای نیاز دارد. طبیعی است که این امر بر هزینهها و حقالوکاله نیز بر اساس حجم کاری که افزایش مییابد، تاثیر میگذارد.
مزایای استخدام وکیل بانکی چیست؟
در امور و دعاوی بانکی با دنیایی از قوانین و حقوق پیچیدهای که دارد، استخدام وکیل بانکی نقش تعیینکنندهای در حفظ حقوق افراد ایفا میکند. در این قسمت ما مزایای استخدام و حضور وکیل در امور بانکی را یادآوری میکنیم:
تحلیل دقیق قراردادهای بانکی: وکیل بانکی به خوبی میتواند قراردادهای تسهیلات، ضمانتنامهها و اسناد اعتباری را بر اساس قانون تهیه کرده و در این خصوص شما را راهنمایی کند.
- دفاع در مراجع قضایی: در صورت بروز اختلاف یا در دعاوی در این حوزه، استخدام وکیل بانکی حرفهای شانس موفقیت در پرونده را افزایش میدهد. وکلا با تسلط بر رویههای قضایی، دفاعیات مستند به نفع موکل ارائه میکنند.
- مذاکره و مصالحه با بانک: حضور وکیل بانکی متخصص در مذاکرات با بانک به موکل اعتبار و توان حقوقی بالایی میبخشد. از این طریق در تعامل با بانک یا موسسات مالی و اعتباری، موقعیت بهتری دارید.
- جلوگیری از توقیف اموال و عملیات اجرایی: در مواقعی که بانک اقدام به صدور اجراییه و توقیف دارایی مشتری میکند، وکیل بانکی از ادامه عملیات اجرایی جلوگیری میکند و با اقدامات به موقع، مانع از مزایده املاک یا انسداد حسابها میشود.
دعاوی حیطه کاری وکیل بانکی کدامند؟
حیطه کاری وکیل بانکی فقط محدود به یک نوع دعوا نیست؛ بلکه شامل مجموعهای از دعاوی حقوقی، مالی و حتی گاهی کیفری میشود که میان اشخاص، نهادهای بانکی و موسسههای مالی و اعتباری رخ میدهد. این دعاوی میتواند در قالب اختلاف میان مشتری و بانک یا بین دو نهاد مالی یا شکایات مربوط به بانک علیه افراد یا عکس آن، مطرح شود. در هر شرایط وکلا وظیفه دارند با تکیه بر دانش خود و به کمک مقررات بانکی، آییننامههای بانک مرکزی و رویههای قضایی به بهترین شکل از موکل خود دفاع کنند.
در این حوزه بیشتر دعاوی حیطه کاری وکیل بانکی با موضوعاتی مانند ابطال قرارداد، مطالبه وجه، اعتراض به اجراییه ثبتی یا توقیف اموال در جریان عملیات اجرایی، مطرح میشود. گاهی نیز با شدت گرفتن اختلافات، وکیل به طرح یا دفاع در دعاوی کیفری مربوط به امور بانکی میپردازد. در ادامه مهمترین دعاوی حیطه کاری وکلا در این حوزه را لیست کردهایم:
- دعاوی ارزی
- ابطال اجراییه بانکی
- ابطال سود مازاد بانکی
- ابطال جانشینی بانکها
- اعتراض به اجراییه ثبتی
- ابطال قراردادهای بانکی
- دعاوی مربوط به حسابهای بانکی
- دعاوی معاهدههای یکطرفه با بانک
- دعاوی مربوط به چکها و اسناد تجاری
- دعاوی معاهدههای رهنی، ملکی و تخمین
- دعاوی مربوط به وامها و تسهیلات بانکی
- دعاوی مربوط به سرمایهگذاریها و سپردهها
- دعاوی مربوط به کارتهای اعتباری و بدهیها
- دعاوی الزام به فسخ یا اصلاح قرارداد تسهیلاتی
- دعاوی شکایات علیه بانک به دیوان عدالت اداری
- دعاوی اعاده دادرسی نسبت به آراء صادره اجرایی
- اعتراض اشخاص به شرایط ضمانتنامههای بانکی
- دعاوی در خصوص خسارات ناشی از قرارداد بانکی
- دعاوی تنظیم سند رسمی ملک مورد وثیقه توسط بانکها
- دعاوی محاسبه سود وجه التزام و جریمهها بین اشخاص و بانکها
- دعاوی در خصوص تصمیمات اجرایی بانکها و اقدام برای ابطال آنها
- دعاوی اجرایی بانکی برای مطالبه وجه نقد، سفته، چک و برات از اشخاص
- دعاوی ابطال مزایده اموال توقیفی و صدور چک بلامحل در ارتباط با تسهیلات
- دعاوی الزام اجرای تعهدات اشخاص توسط بانکها از طریق وثیقههای ملکی یا ترهین برای وصول مطالبات
چرا به وکیل امور بانکی نیاز داریم؟
یکی از دلایل مهمی که همواره نقش وکیل بانکی را در تعامل و مراوده با بانک پررنگ میکند، گستردگی عملیات بانکی، امور اجرایی و پیچیدگی قوانین از سوی بانک مرکزی و شورای عالی پول و اعتبار است. همین امر و ناآگاهی افراد نسبت به رویههای بانکی و دستورالعملهای مربوط به آن، زمینهساز خسارات جبرانناپذیر میشود. در چنین شرایطی حضور وکیل میتواند بسیاری از مشکلات را حل کند و علاوهبر رفع ابهامات در قراردادهای بانکی، موجب شفافسازی تعاملات با بانک شود.
ضمن اینکه بانکها و موسسات مالی و اعتباری، نهادهای قدرتمندی هستند که گاهی قراردادهای یکجانبه بدون رعایت حقوق مشتریان، منعقد میکنند. از طرفی موضع بالاتری از لحاظ قدرت اجرایی دارند؛ در مقابل اشخاص حقیقی یا حتی شرکتها بدون داشتن وکیل بانکی، توان دفاع کافی در برابر بانکها را ندارند. بنابراین حضور وکیل، تعادل حقوقی در مراودات و دعاوی با این نهادها ایجاد میکند.
وکیل برای دعاوی سفته بانکی:
یکی از متداول ترین دعوا ها امروزه دعائی سفته است. انتخاب یک وکیل بانکی خوب در این زمینه بسیارمهم است.
سفته یک سند تجاری و وسیله کسب اعتبار است. امروزه سفته برای پرداخت پول استفاده نمی شود. بلکه برای ضمانت وام یا ضمانت شخصی برای برگشت مال کاربرد دارد.
پیشنهاد مشاهده : وکیل جرایم اقتصادی
سوالات متداول از وکیل بانکی:
❓ برای طرح شکایت علیه بانک به وکیل بانکی احتیاج است؟
✅ قطعا برای این کارباید به وکیل بانکی متخصص مراجعه کنید. چراکه این مسائل دارای پیچیدگی های خاص خودش است.
❓ آیا در دعاوی بانکی می توان به رای دادگاه اعتراض کرد؟
✅ بله قطعا با کمک یک وکیل خوب می توان این کار را انجام داد.